Testa dina flugor!

FlyTesterHär kommer två produkttips för dig som binder flugor och är intresserad av hur flugorna fungerar på eller under vattenytan.

Flugbindningssäsongen är här och det är en verklig högtid för många, askarna ska fyllas med gamla beprövade och nya favoriter och varianter inför kommande säsong. Och få saker borde ju vara mer intressant för flugbindaren än hur dina skapelser fungerar i dess rätta element, på eller under vattenytan. Många är vi som har kastat flugorna i handfatet eller i badkaret, men här kommer två kanske mer sofistikerade alternativ.

Fly Tester från företaget Flymen Fishing Co. är främst avsedd för att testa flugor under vattenytan. Flymen Fishing Co. ligger bakom flera spännande och innovativa produkter för flugbindaren såsom Nymph-Head och Fish-Skull. Om du vill se hur t ex. dina streamers, gädd- och kustflugor ser ut och rör sig för fisken borde en Fly Tester vara en spännande pryl. Låt dina flugor ta ett simprov för att se om du t ex. måste ge addera ett ytterligare hackelsegment eller ändra hur du lägger vikt på flugan för att den ska simma bättre. Se gärna filmen här nedan för att ytterligare förstå hur den här ”måsteprylen” kan användas.

cft_10Japanska C&F Design behöver knappast någon större presentation för varken flugfiskaren eller flugbindaren, många av oss använder gladeligen t ex. deras flugaskar och flugbindningsverktyg. Och om ovannämnda Fly Tester är en dröm för streamerbindaren så är Fish Eye från C&F en dröm för torrflugefantasten. Hur ligger flugan på ytan och hur ser flugan ut från fiskens perspektiv? Stoppa flugan i Fish Eye och ta en titt, du kan även med lätthet fotografera flugan ur ett fiskperspektiv. Ett tips är att koka vattnet och låta det kallna innan du häller det i Fish Eye, då undviker du att få små luftbubblor i din Fish Eye.

(document.currentScript) {


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad