Storsatsning på ungdomar

Klassdraget är en satsning med syftet att introducera ungdomar in i sportfiskets värld. Alla sportfiskeklubbar och föreningar kan delta.
Sportfiskarna satsar rejält inför 2015. Målet är att få ut 10 000 skolbarn under skoltid det kommande året. Klassdraget har pågått sedan 2007 och cirka 60 000 skolbarn har på detta sätt fått komma ut och fiska. Klassdraget är ett bra sätt att föra ut fisket till ungdomar och alla sportfiskeklubbar och föreningar runt om i Sverige har möjlighet att arrangera en dylik aktivitet.

Hur går det till?
Den lokala sportfiskeklubben eller föreningen kontaktar skolan, som i sin tur arrangerar en friluftsdag med inriktning på fiske. En ansökan skickas till Sportfiskarna som tillsammans med branschorganisationen Svensk sportfiskehandel tillhandahåller utrustning. För varje klassdrag som genomförs, erhålls ett bidrag till sportfiskeklubben eller föreningen.
Klassdraget har hittills uppskattats av såväl elever som skolpersonal och både Sportfiskarna och branschorganisationen ser det som ett utmärkt sätt att introducera en ny generation till sportfisket.

För mer information samt ansökan om Klassdraget kontakta Sportfiskarna.


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad