Nya Guideline fluglinor för laxfiskaren

När det gäller fluglinor finns det ingen som ställer så höga krav som laxfiskaren med tvåhandsspö! Det säger Leif Stävmo, produktchef på Guideline, och fortsätter;– Men genom att utnyttja det know-how vi samlat på oss genom åren när det gäller linor för tvåhands laxfiske är vi nu mycket stolta att inför denna säsong presentera två helt nya linserier; Power Taper 4D MultiTip samt Power Taper 3D+!

Power Taper 4D MultiTip
4D MultiTip består av bakdelar med Dual Density och en ny, motsvarande rad spetsar med två densiteter. Dessa bakdelar har en kraftfull tapering med klumplängder mellan 5,7 och 7,0 meter. De kompletterar vår Compact Multi Tip system väl och 4D-konceptet fungerar suveränt med längre spön, de kastar större flugor och möjliggör längre kast.

Bakdelar och spetsar i 4D-systemet säljs individuellt, så att du kan blanda och matcha enligt dina önskemål. Det finns sju olika vikter att välja mellan; från 20 gram / 310 grains upp till 39 gram / 600 grains. Power Taper 4D bakdelar är byggda på vår Direct Contact stumma kärna som endast har 6% töjning i längsled. Allt linor är försedda med färgkodade öglor i fronten. De har också ID-märkning i bakre delen för enkel identifiering. De är utrustade med industrins starkaste och mest tillförlitliga små, coatade öglor. Linorna är producerad av miljövänliga material och har en slitstark polyuretancoating med låg friktion.

4D-konceptet fungerar suveränt med längre spön, de kastar större flugor och möjliggör längre kast

Bakdelarna fungerar utmärkt tillsammans med våra 15 fots T-tips, men kommer att utmärka sig när de används med våra nya 4D Double Density spetsar som har taperingar hämtade från våra klassiska Triple Density-linor. 4D-spetsarna finns i 15 ”och 18” längder och fyra olika vikter från 9 till 14 gram. Allt som allt finns det 7 olika spetsar att välja på; från Dual Density Flyt till Superfast Sinking S5 / S8.

POWER TAPER 3D+
I och med anpassning till nya och moderna krav, samt baserat på våra bästsäljande Triple-D linjer, har Power Taper 3D+ fått några spännande densiteter adderade i serien. De levereras med fabriksmonterade öglor, det som vi kallar ”Ready-To-Go”. Linorna är designade i bekväma, hanterbara längder och vikter som passar de flesta spön och flugfiskare. Alla 3D+ linor är försedda med små överdragna öglor som är marknadens starkaste. Dessa linor kommer ge sann 3D-prestanda; både i termer av sjunkhastighet och oöverträffade sjunk- och fiskeegenskaper.

Det finns totalt nio olika modeller i fyra linvikter. Lättare linor är inte tillgänglig i de snabbaste sjunkhastigheterna i detta skede. 3D+ är uppbyggda kring vår Direct Contact lågstretchkärna med endast 6% töjning. Linvikterna 7/8 och 8/9 har 32 lbs kärnor, medan 9/10 och 10/11 har superstarka 42 lbs kärnor.

Alla klumpar har attraktiva, nya färgkombinationer och är utrustade med både färgkodade öglor och ID-märkning i bakänden för enkel identifiering. Linorna är producerad av miljövänliga material och har en slitstark polyuretancoating med låg friktion.

Linorna är designade i bekväma, hanterbara längder och vikter som passar de flesta spön och flugfiskare.