Hotta upp din GP

Bind gärna in en maraboufjäder av bra kvalitet i spetsen framför fronthacklet, dubblera och linda ett par varv. Det ger lite extra rörlighet till de större flugorna.

Flugan GP, eller General Practitioner som den döptes till under 1950-talet av upphovsmannen Esmond Drury, är en fluga som jag alltid har tyckt om att binda och att fiska med. Oftast har jag använt den till mitt höstfiske efter havsöring, och visst har jag fått fisk på den men alldeles för få. Därför gjorde jag om den lite. Jag vet att många flugbindare svurit långa osande haranger när de försökt binda en GP. Jag har sett dem som har försökt att klippa tippetfjädrarna till rätt storlek – någon har använt tång för att få till stammarna på sina tippetfjädrar. Jag känner till och med en flugbindare som har en hammare i sin flugbindarväska som han använder för att försöka få bukt med tippetfjädrarna. Min variant av General Practitioner är en enkel och lättbunden fluga som har fått namnet GP-zonker. Den får en annan profil i vattnet och den svävar inte på samma sätt som en vanlig GP. Den simmar snarare. En egenskap som passar mig och mitt fiske mycket bättre. Dessutom fungerar den riktigt bra till allt havsöringsfiske. Även Lögdeälvens skygga slåttansbörtingar har visat sitt intresse, faktiskt i fullt dagsljus. Jag binder mina GP-zonkers på både dubbelkrok och tub för att de ska passa olika situationer och förhållanden.


GP-zonker bunden på tub
Tub: En orange x-small, eller en utdragen medium-FITS-tub.
Kropp: Conehead i guld eller orange, medium eller large.
Bindtråd: Flourorange.
Vinge: Ett par strån Krystal flash i guld och en orange zonkerremsa (kanin).
Hackel: Orange schlappen eller softhackel.
Övervinge: En liten hot orange-färgad tippetfjäder.
Sidor: Inga alls eller odlad djungeltupp.
Huvud: Bindtråd.


GP-zonker bunden på dubbelkrok
Dubbelkrok: Stl 9–3.
Bindtråd: Flourorange.
Kropp: SLF-dubbing i fiery orange.
Ribbing: UV straggle chenille standard från Veniard.
Vinge: Orange zonkerremsa (kanin).
Hackel: Orange schlappen eller softhackel.
Sidor: Inga alls, eller odlad djungeltupp om man vill lyxa till det lite.
Huvud: Bindtråd.
document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad