Hjälp oss rädda vildlaxen!

Sedan 2007 driver Allt om Flugfiske projektet Rädda laxen. Målet är att köpa ut så många laxfälleplatser som möjligt för att den vilda laxen ska kunna vandra tillbaka till födelseälvarna Kågeälven och Byskeälven i Västerbotten.

Totalt har vi spenderat flera hundra tusen kronor på att arrendera laxfälleplatser och köpa ut lokala yrkesfiskare för att ställa sina fiskfällor på land under den mest kritiska sommarperioden. I nuläget har vi köpt upp 13 fasta fisken och bearbetar just nu även lilla Åbyälvens mynningsområde. Stora bidragsgivare är Spofa och Sportfiskarna, men vissa läsare skänker regelbundet mindre belopp till projektet. Alla som ger 300 kronor får sitt namn i tidningen.
Hjälp oss att fortsätta vårt arbete och sätt in valfritt belopp på bankgirokonto SEB, 5341-0171. Mottagare är Kågeälvens nedre FvO. Kontot är kontrollerat av en oberoende revisor.

Varje bidrag är viktigt, så att vi kan vara med och buda på fler laxfälleplater och förlänga arrendet på de som vi redan kontrollerar under byalagens vårstämmor i maj. På plats sköts projektet av lokala eldsjälar i Kågeälvens nedre FvO och Byskeälvens FvO. Stort tack för din insats!

Nicolas Jändel, chefredaktörd.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad