Hakefjorden Cup lördag 18 april

För fjärde året på rad arrangeras en dag med havsöring och fiskevård i fokus på Hakefjorden, utanför Stenungsund.
Hakefjorden cup är en bland annat en tävling, men främst är det en kul dag för att fira att mängden havsöring och plattfiskar återigen ökar i Hakefjorden och områdena runt Stenungsund. Anledningen till att mängden fisk ökar är en kombination av idogt fiskevårdsabete i lekåar för öring och det miljöprojekt som heter Åttafjordar.
Åttafjordar är ett samarbetsprojekt mellan olika kustkommuner och forskare, där man sett över fiskereglerna i kustnära områden samt jobbat med att samla in viktig information om fisk och ekologi i området.
 
Var med och tävla eller bara häng
Den som vill fiska och tävla under dagen kan antingen fiska med spinn eller fluga. Man kan vara ett båtteam eller fiska från land. De som vill tävla i Hakefjorden anmäler sig på plats 07.30 på morgonen på Stenungsbadens Yacht Clubs brygga. Den som bara vill prova spön och rullar och hänga på bryggan kan göra det. Där finns även serveringen Kookaburra. Flera utrustningsföretag finns på plats för försäljning och demos.
På kvällen blir det föreläsning med fiskebiologen Niclas Åberg som är mannen bakom projekt 8-fjordar samt middag och fest på Stenungsbaden Yacht Club. Mer info finns här.
Foto: Jonas Nordigårdsif (document.currentScript) {


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE

Sponsrad
Sponsrad