Sushilunchen dyr för fisken

Sushi har blivit den nya pizzan, restaurangerna finns överallt. Och maten är bra mycket nyttigare än pizza. Men menyn är förödande för många fiskarter.

Naturskyddsföreningens stickprovsundersökning på 43 restauranger över landet visar att många serverar hotade arter, rapporterar TT. Bland annat den hotade tonfisken, både gulfenad och blåfenad. Totalt 20 procent av sushiställena serverade även krisfisken ål. Jätteräkor är en annan art som skapar negativa miljöeffekter när mangroveskogarna skövlas för att bereda plats åt räkodlingarna. Alla använde odlad lax, i första hand norsk, som transporteras över stora avstånd och bidrar till övergödning och sprider sjukdomar till vildlaxälvarna. Det börjar bli svårt för oss konsumenter att äta fisk och skaldjur med gott samvete. } else {

Dela inlägget: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone




MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE